Wil je niet de hele dag in de hitte vakantie houden dan is wellicht een vakantie in het Scandinavisch gebied een leuk alternatief. Denemarken, Zweden en Noorwegen zijn vakantie landen die je zeker de moeite waard zult vinden.

Zoek je liever de ruige natuur
Hou je van ruige bergen, watervallen en rotspartijen dan zou je zeker eens een bezoek aan Noorwegen moeten brengen. Vooral aan de westkust zal je onder de indruk zijn van de ruigheid van het land, de fjorden en de hoogtes. Zelfs in juni vindt je nog sneeuw in de passen.  Koeien en schapen lopen over de doorgaande weg of schuilen in de tunnels. Dat zal ook de reden zijn dat je overal maximaal 80 km mag rijden.  Watervallen zie je bijna overal. Het blijft een spectaculair gezicht een waterval van de berg te zien neerkomen vlak langs de weg.  Je kunt een auto vakantie boeken. Hierbij ben je verzekerd van de leukste routes en een fijne slaapplek.

Welk deel van Noorwegen is mooi
Noorwegen is een erg groot land. Er is dus heel veel moois te zien. In totaal 3000 km lang van de onderste punt tot de Noordkaap en het noorderlicht. Het lukt dus niet om het land in een vakantie van drie weken helemaal te bekijken. Je zult een keuze moeten maken voor een regio. Wil je ruige bergen zien en een gletsjer beklimmen dan is de westkust de beste keus en dan in het bijzonder midden Noorwegen. Je kunt starten in Bergen en eindigen in Alesund. Wil je beginnen in Bergen dan is een tochtje met een veerboot vanaf Kiel of vanaf Denemarken aan te raden. Het is een relaxt begin van je vakantie. Wil je alles met de auto doen heb je iets meer tijd nodig. De maximum snelheid is 80 km in Noorwegen, het kost je dus veel tijd om een afstand te rijden.  Tel daarbij op dat je regelmatig moet wachten bij wegwerkzaamheden, die plaatsvinden door middel van explosies. Deze wachttijden kunnen zomaar een uur duren. Eenmaal in Alesund kun je genieten van de mooie houten huisjes in Jugendstil stijl. En daarna via de oostkant terug naar Oslo. Hier kun je dan de veerboot pakken.